Datum

11 september 2021 19:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag speelde Dosko de eerste thuismatch van het seizoen. Het werd een match in mineur. KFC Meer bleek te sterk voor de groenen: 0-3. Na de sensationele overwinning op Gooreind is Dosko weer met beide benen op de grond gezet.

De wedstrijd begon nochtans hoopvol voor Dosko, met een wedstrijdbal die gesponsord was door Select HR en door Tabakschuur Baarle-Hertog. Tomasz Taciak werd foutief afgestopt in de 16, maar de arbiter vond het te vroeg in de match op een penalty te geven. Niet veel later verschalkte Imad Kharichef de Meerse doelman met een lob, maar een attente verdediger kon de bal nog ontzetten.
Na deze wapenfeiten nam Meer het heft in handen. Centrale verdedigers Max van Poppel en Jan Aerts hadden handenvol werk om het schip waterdicht te houden. Ook doelman Johan Hereijgers moest al eens handelend optreden. Vlak voor rust werd het dan toch 0-1; Nick Sprangers werkte een knap ingestudeerde corner binnen aan de tweede paal. Dosko ging aangeslagen de kleedkamers in.
Ook na de rust waren de groenen precies nog aangeslagen. Het spel beterde er niet op. De thuisploeg vond geen weerwoord op het energieke spel van de bezoekers.
Het bleef nog lang 0-1 waardoor de mogelijkheid om iets uit de wedstrijd te slepen nog open bleef. Trainer Stijn Laurijssen deed een aanvallende omzetting in de hoop de gelijkmaker te kunnen forceren. In de 83e minuut werd het echter 0-2 doordat aalvlugge invaller Gracia Kadima koel bleef voor de goal.
Dosko ging echter nog niet bij de pakken neerzitten en gaf alles op alles. Vooral Jonas Kersemans wilde zich niet zomaar neerleggen bij een nederlaag. Hij combineerde zich vrij voor de keeper maar kwam niet tot scoren na een sterke tussenkomst van doelman Tom Deckers. Even later haalde Kersemans de achterlijn maar zijn teruggelegde bal werd gemist door de Dosko-spitsen.
Dosko nam steeds meer risico’s en kreeg vlak voor tijd het deksel definitief op de neus. Het was invaller John Sprangers die de eindstand vastlegde in een pijnlijke 0-3.
Dosko verliest dus in eigen huis van een ploeg die niet in de top van het klassement gaat meestrijden. Daarmee zijn de groenen weer met beide benen op de grond gezet. Volgende week een nieuwe speelronden, met nieuwe kansen. Dan gaat Dosko op bezoek bij topploeg Achterbroek. Op het kunstgrasveld in het Goossensstraatje zullen de Haneveer Boys toch uit een ander vaatje moeten tappen. De wedstrijd Achterbroek-Dosko gaat door op zaterdagavond om 19.30u.