Datum

14 september 2019 19:30

Accommodatie

Sportpark KVV Dosko

Afgelopen zaterdag speelden onze eerste ploeg thuis tegen Meerle.  Altijd een leuke wedstrijd, veel volk en niet onbelangrijk, veel respect voor elkaar! Om half acht werd er afgetrapt aan de Molenbaan.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd.  Maar na 8 minuten, eigenlijk bij de eerste echte kans vd wedstrijd, kwamen onze buren uit Meerle al met 0-1 voor!  Dosko was op achtervolgen aangewezen.  De eerste helft was verder matig.  Baltempo was aan de lage kant en de tweede bal was dikwijls niet voor Dosko.  In totaal creërde Dosko een tweetal grote kansen, welke we niet wisten te verzilveren.  Ook Meerle wist hier niet meer zoveel tegenover te zetten;

En toen begon de tweede helft!  Ik weet niet wat er in de koffie zat, maar er stond een heel ander Dosko op het veld!  De bal ging veel sneller rond, passen kwamen aan en Meerle werd onder druk gezet.  Dosko was volledig baas!!

Dit resulteerde in een aantal kansen, waarvan de eerste in minuut 66 werd verzilverd. Ansoe schoot de bal netjes tegen de netten.
Dosko ging op zoek naar de overwinning!  Meerle had het moeilijk, maar wist er toch nog enkele keren gevaarlijk uit te komen!  Doelman Jelle, die de geblesseerde Johan verving, moest met momenten zijn kunnen tonen.  En hij deed dat geweldig!

Met nog 15 minuten op de klok, duwde Dosko het gaspedaal helemaal in.  Ik had het idee dat Meerle het toen even kwijt was.  Dosko profiteerde daar optimaal van! Het boals kwartiertje werd ingezet door Kevin, die op een fantastische wijze de jonge doelman van Meerle wist te verschalken. 1-2 en de drie punten binnen handbereik.  Dosko rook bloed en bleef doorgaan.  Enkele minuten later scoorden nogmaals Ansoe en daarna Misidjan.  Een beloning voor hun puike wedstrijd.

Na 90 minuten stond er 4-1 op het bord;  Dikverdiend!

Volgende zondag uit naar Zandvliet Sport waar de wedstrijd begint om 15 uur.