24 augustus 2019 19:30

Accommodatie

Sportpark KVV Dosko

Onder zeer warme omstandigheden werd er om 19.30 uur afgetrapt. En er waren toch nog veel mensen op deze derby afgekomen.

Er werd al snel duidelijk dat Dosko de wedstrijd naar zich toe wilde trekken.  Maar hier stond wel een fris en enthousiast Wortel tegenover.  Toen het aftasten gedaan was, werd duidelijk dat Dosko de bal mocht hebben.  Wortel leunde wat achterover en schakelde bij balverlies vd groenen snel over naar de aanval.  En daarvoor hadden ze snelle, behendige buitenspelers bij.  Echt groot gevaar was er aanvankelijk niet.  Zowel niet van Dosko als van Wortel.  Het was voor beide ploegen moeilijk in de zestien kansen te creêren. Naarmate we richting de rust gingen kreeg Wortel twee "grote" kansen.  Beide afstandsschoten van een meter of 25 werden vakkundig en stijlvol verwerkt door Johan, die verder tot dan een redelijk rustige avond beleefde.

Na de thee, en een frisse pint voor de supporters, werd er aan de tweede helft begonnen.  Het leek er op dat Wortel enthousiaster uit de kleedkamer kwam.  Mss andere thee als bij ons!  Met momenten hadden onze verdedigers het moeilijk met de behendige, enthousiaste aanvallers van Wortel.  Maar ook nu leidde dit niet tot grote kansen.

Ook Dosko had zijn momenten, maar kon niet echt het spel naar zich toetrekken.  Ergens halverwege de tweede helft kwam de bal in het doelgebied van Dosko.  Bij Dosko werd er niet goed gecommuniceerd, of elkaar niet goed begrepen, maar uit de kluts kopte Wortel de 0-1 tegen de touwen.  Werk aan de winkel voor de groenen!

Frank wisselde aanvallend en Dosko werd sterker.  We kwamen meer en meer in het doelgebied van Wortel. Maar uit een tegenaanval schot Wortel nog op de paal!  Oppassen dus!  Op het juiste moment maakte Dosko de 1-1.  Nieuwkomer Gromov zorgde voor de verdiende gelijkmaker.  Daarna kon het alle kanten op!  Dosko ging zeker wel op zoek naar de overwinning, maar ook Wortel had nog zijn momenten!  Na 90 minuten stond het 1-1.

Al bij al wel correct volgens de meesten.  Daarna was het tijd voor de verbroedering met de supporters van Wortel.  Dit met de nodige frisse pinten!

Woensdag 28/08 tweede competitiewedstrijd.  Om 20 uur wordt er in en tegen Brecht gespeeld. Allen daarheen!