Datum

13 oktober 2018 19:30

Accommodatie

Sportpark KVV Dosko

Vele supporters zagen een verdiende overwinning voor Dosko tegen FC Turnhout. Een wedstrijd die een groenwit tintje heeft want hunnen hulptrainer Jelle als hun laatste man Gert Aerts hebben beide een Dosko verleden. Jan Aerts, broer van Gert, was geblesseerd bij dosko en moest deze wedstrijd vanaf de zijlijn volgen.

De wedstrijd bal geschonken door An en Gunther Potters, waarvoor dank!

Zonder studie ronde trok Dosko onmiddelijk ten aanval. Trainer Frank trok de aanvallende kaart, hij zette Tressor mee in de aanval en dat rendeerde direct. De eerste aanval van Dosko vertrok via Tressor op links, Tresor pakte op snelheid zijn tegenstrever, zette haarscherp voor, de inkomende Thijs miste op een haar na deze open kans. De volgende aanval van Dosko werd nonchalant door de keeper aangenomen, tressor zat er tussen en legde de bal simpel in doel 1-0 we waren 5 minuten bezig.

De Haneveer boys lieten de binken niet in de wedstrijd komen, zij maakte het veld klein en bleven druk uitoefenen op de turnhoutse defensie . een snelle aanval van Dosko werd door Kevin op de doelman geknald deze redde met de vuisten. Na 12 minuten was het wel raak, de aanvallende Marc Graafmans sneed door de defensie en knalde op doel de rebound werd door Bart Severijns snoeihard in doel geschoten 2-0.

Dosko domineerde de wedstrijd met vlagen schitterend voetbal Tresor en Kevin waren de  kwelduivels voor de bezoekers. Hun doelman moest geregeld de meubelen redden. Hij kwam handen en voeten te kort op schoten van Bart, Thijs en Kevin. Bij de verdediger van Tresor werd het soms zwart voor zijn ogen hij kon hem onmogelijk afstoppen. Dosko loste op het einde van de eerste helft de teugels waardoor de bezoekers al eens in de aanval gingen. Een hoekschop op slag van rust was hun eerste en enig doelgevaar. Dosko heerste met goed voetbal over de eerste helft.

Na de pauze ging Dosko op zijn  elan verder. Nu was het de beurt aan Cobus die al hardwerkend  mee in de aanval ging. Na enkele minuten kreeg hij alleen voor doel een open kans maar hij knalde hoog over. Na tien minuten de mooiste aanval van Dosko opgezet door Fethullah, pas naar Tresor, voorzet naar Kevin en het stond 3-0 droomdoelpunt.

De bezoekers waren K.O. Dosko bleef de wedstrijd in handen houden Bart kwam nog eens alleen voor de doelman maar hij redde subliem. Met nog een kwartier te gaan werd de snelle Tresor gewisseld Drie van Laan kwam in de ploeg. Dosko ging achter overleunen en liet de teugels los dit werd afgestraft door de bezoekers en maakte 3-1.

Dosko was de concentratie kwijt werd nonchalant met gevolg dat de bezoekers uit een onmogelijke positie de aansluiting maakte 3-2, nog tien minuten, onbegrijpelijk dat dit kon gebeuren. De bezoekers zette een eind offensief in, de rust was weg bij Dosko. De schrik zat erin bij Dosko, het werd nog billen knijpen voor de supporters want in de blessure tijd vloog hun laatste kans via de lat over. Eind goed al goed, 3-2 dik verdiend na een zeer goede wedstrijd.

Aanstaande zaterdag om 19.30 uur moet Dosko, dat tweede staat in de rangschikking, naar naaste achtervolger KFC Meer dat 1 punt minder heeft.