Datum

9 september 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Weer een spannende, genietbare en goede wedstrijd in Ekeren-Donk. Op het spiksplinternieuwe kunstgrasveld zette Dosko weer een sterke prestatie neer. Met goed verzorgd voetbal en tomeloze inzet werden verdiend de drie punten mee naar Baarle gebracht.

Het was prachtig weer, veel zon en een beetje wind maar vooral een prachtig kunstgrasveld. De afwerking is nog niet volledig af en voor de supporters was het horde lopen door het zand en stenen om aan de tribune te komen. Trainer Frank startte met dezelfde elf als vorige wedstrijd; op de bank zat de verloren zoon Bram Lenaerts, Jarne Lambrechts, Dries van Loon en Bjorn Elen.

De wedstrijd startte onmiddellijk met een aanvallend Dosko dat in de eerste minuten al enkele goede kansen bijeen speelde. Eerst Kevin Peeters en toen Thijs Bastijns maar de thuisdoelman redde beide pogingen miraculeus. Dan de thuisploeg die het commando overnam en met snel en goed voetbal onze doelman Johan Hereijgers op de korrel nam. Onder andere op een hoekschop redde Johan de meubelen voor Dosko maar de aanvallen van de thuisploeg werden steeds sneller en beter via hun buitenspelers.

Ons sterkste compartiment, de verdediging, moest alle zeilen bijzetten om de aanvallen af te stoppen. Rond de 25e minuut werd onze verdediging volledig uit verband gespeeld en kwam hun spits alleen voor doel maar hij schoot de bal naast de verste paal, oef! Vijf minuten later hetzelfde scenario, maar ook nu miste de dezelfde speler de grote kans. Ons verdedigend viertal vond het welletjes en ging een tandje bijsteken. Mark en Jan namen de touwtjes terug in handen samen, met Frederik en Victor werd nu alles kort afgedekt wat ons middenveld ten goede kwam.

Dosko kwam terug in de wedstrijd met Gert, Thijs en Bart als aanjagers. Bart en Cobus waren de grootste kwelgeesten voor de Donk, met tomeloze inzet speelden zij de flanken af. Ze verdedigden alles en vielen aan als het moest. Rond het half uur was het Cobus Leyten die van op de linkerflank naar binnen kwam en de 0-1 binnenschoot. De goede thuisdoelman leek zich te verkijken bij dit schot. Na dit doelpunt was Dosko heer een meester.

Onze centrale middenvelder Fethullah voelde zich duidelijk thuis op het kunstgras en was de beste man van het veld. Met ongelofelijk gemak wist hij in balbezit te komen en te blijven. Hij speelde als een zaalvoetballer, een lust om te zien. Bart kreeg een grote kans maar miste, Victor deed hetzelfde als Bart. De wedstrijd had al gespeeld moeten zijn want ook Kevin, die weer alles gaf, kreeg nog een goede kans maar faalde in de afwerking. Ruststand 0-1.

Na de pauze een gretige thuisploeg die zo snel mogelijk gelijk wilde maken maar Dosko stond weer als een blok. Mark Graafmans kreeg rond het uur een gele kaart bij het herstellen van een foutieve bal van een ploegmaat. Enkele minuten later was het Bart Severijns die vrijgespeeld werd en alleen op doel afging maar faalde in de afronding. Dosko wilde het afmaken maar dat lukte niet.

Ook niet toen Kevin een perfecte voorzet van Cobus met het hoofd naar de verste paal kopte. De thuisdoelman bracht opnieuw redding. Donk wisselde twee spelers en ging alles of niets spelen. Johan stuurde Kevin met een verre uittrap de ruimte in en zette hem alleen voor de doelman, maar zijn schot ging helaas naast. Nog een kwartier te gaan en de wedstrijd kon nog alle kanten op ondanks dat Dosko het betere van het spel had.

De moegestreden Kevin werd vervangen door Bram en werd diep in de spits geposteerd. Dosko controleerde de wedstrijd met veel balbezit en razendsnelle uitbraken. Bram werd telkens goed aangespeeld en kreeg al snel een open kans toen hij alleen voor doel kwam maar zijn schot miste kracht. De thuisploeg kon geen vuist meer maken tegen dit uitgekookt Dosko.

In de 86e minuut deed Bram het licht uit voor de thuisploeg. Met opnieuw een goede verre uittrap van Johan werd Bram diep gestuurd. Hij ging in duel met de laatste man, omspeelde de doelman en legde rustig de 0-2 tegen de netten. De schaapjes waren op het droge en het feest kon beginnen! Met 6 op 6 heeft Dosko duidelijk zijn start niet gemist.

Aanstaande zaterdag spelen de groen-witten thuis tegen Olympic Essen.