Datum

1 september 2018 19:30

Accommodatie

Onbekend

Wat een verrassing en spektakel op Dosko deze eerste competitiewedstrijd tegen loenhout. Dit resulteerde in een verdiende 2-1 overwinnning. De thuisblijvers hadden ongelijk.

Er werd verontrustend uitgekeken naar deze wedstrijd, hoever stond Dosko na de trainerswissel? Waren de spelers voldoende op elkaar ingespeeld? De vele Dosko supporters zagen al direct de hand van trainer Frank in de opstelling. Een goed en sterk blok in de defensie, een middenveld met jeugd en ervaring, in de voorhoede geen Bram Lenaerts maar een beresterke Kevin Peeters.

De wedstrijd begon door beide lftallen afwachtend en werd zonder risico de bal rond gespeeld, maar dat was zonder Jan Aerts gerekend. Na 5 minuten was er een hoekshop voor Dosko, Jan ging als centrale verdediger onmiddelijk mee naar voren en werd niet afgeblokt aan de tweede paal. De keeper ging onder de hoekschop door en Jan legde beheerst de bal tegen de netten van het lege doel; 1-0. De bezoekers snapten er niks van maar de vreugde bij Dosko was er niet minder om.

Dosko nam de wedstrijd in handen en met goed voetbal werden de bezoekers op hun helft weggezet. De bezoekers die onder de titelkandiaten behoren wisten geen raad met het kort opzittend spel van Dosko. Loenhout probeerde dan met lange ballen het spel te verleggen maar onze verdediging onder opperhoofd Mark Graafmans gaf niets weg.

Na dik een kwartier voetbal kreeg Dosko een vrije trap op een twintigtal meters. Onze specialist Thijs Bastijns nam de vrije trap en knalde de bal op de kruising. De bezoekers probeerden het middenveld te bezetten maar daar stond Gert van Akeren als dirigent en speelde en beresterke wedstrijd, als een duivel uit een doosje dook hij overal op. Halfweg de eerste helft kreeg Dosko de pech dat Bart Severijns na een botsing met zijn tegenstrever moest gewisseld worden. Niet geblesseerd maar hij was zijn lens verloren en zag het niet meer zitten. Zijn vervanger Tresor, een zwarte parel en nieuwkomer bij Dosko liet al onmidelijk zien wat hij in zijn mars heeft. Het spel golfde op en neer zonder echte grote kansen aan beide kanten.

Vlak voor rust kregen ook de bezoekers een vrije trap op een twintigtal meter en ook zij bleken een specialist in huis te hebben. Hij trapte te vrije trap over de muur in doel; 1-1. Van een koude douche gesproken. De bezoekers probeerden met man en macht Dosko te pakken en nog voor de rustpauze op voorsprong te komen, maar Victor, Jan, Mark en Frederik stonden paraat en gaven niets meer weg.

Na de pauze hetzelfde scenario als voor rust, Dosko loerde op de counter want de bezoekers kregen nu het balbezit. Doelman Johan Hereijgers moest al enkele malen gepast tussenkomen en probeerde met verre uittrappen het spel te verleggen. Na 10 minuten was het zover, een lange bal kwam bij onze rechtsbuiten Tresor, hij omspeelde drie man en legde de bal beheerst voor onze schaduwspits Fetullah, deze knalde staalhaard zijn eerste officiële treffer voor Dosko binnen; 2-1.

Loenhout begon aan een slotoffensief maar de finesse ontbrak om Dosko daadwerkelijk in gevaar te brengen. Alleen op hoge ballen moest Dosko opletten maar Johan stond steeds zijn mannetje. Op onze linkerflank stond Cobus Leyten die een zeer goede wedstrijd speelde, met veel inzet moest hij de volledige linkerkant bezetten en dat deed hij perfect.

Dosko wisselde de geblesseerde Victor voor Daan Fonken, ook Dries van Loon kwam nog in de ploeg maar deze vervangingen lieten zien dat Dosko over een brede kern beschikt en dat iedereen moet spelen voor zijn plaats. Mark Graafmans ging regelmatig mee naar voren en speelde soms alles op een hoopje. Jammer voor hem redde de doelman op zijn laatste inzet anders was het verlies nog pijnlijker geweest voor de bezoekers.

Eind goed al goed! De eerste driepunter is binnen, het feest kan beginnen, vreugde alom na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Trainer Frank liep met een brede smaal het veld af.

Aanstaande zonder speelt Dosko uit in Ekeren bij SK Donk.