Datum

6 maart 2022 15:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zondag speelde Dosko nog maar eens een match van de waarheid. De groenen werden ontvangen door VNA Wortel dat na een 5 op 36 voor een even cruciale wedstrijd stond. Het draaide voor Dosko uit op een even pijnlijke als blamerende nederlaag: 6-0.
Met goede moed startte Dosko furieus aan de wedstrijd. De jongste duiveltjes hadden in de voorwedstrijdjes hiertoe al het goede voorbeeld gegeven. De Haneveer Boys trokken het spel meteen naar zich toe en kwamen bijna op voorsprong. Een knappe actie van Imad Kharichef miste rakelings het doelkader.
Wortel overleefde de eerste stormloop en bij de eerste keer dat ze over de middellijn kwamen leverde het hen meteen iets op: Ruben Gilops werkte een knappe aanval onhoudbaar binnen.
Dosko enigszins aangeslagen, maar nam het heft toch terug in handen. De gelijkmaker bleef echter uit. Bram Lenaerts was er wel heel dicht bij maar zijn kopbal ging tegen de paal.
In de 26e minuut profiteerde Jolan Goossens van geharrewar in de Dosko defensie; de pijlsnelle topscorer ontsnapte, legde een lange weg af naar de goal en was vervolgens resoluut: 2-0.
De problemen werden nog groter voor Dosko toen captain Jan Aerts in de 35e minuut een fout tegen gefloten kreeg in de 16. Marijn Verdult schoot de strafschop vervolgens genadeloos binnen: 3-0.
Dosko volledig aangeslagen en voor de rust moest doelman Johan Hereijgers zelfs erger voorkomen.
3-0 met de rust, maar toch hielden de meegereisde Dosko supporters hoop. Die hoop kon in de 50e minuut volledig worden opgeborgen. Dit keer was het Geert Snoeys, weliswaar in buitenspel, die aan het kanon stond. Joos Dockx verergerde de nachtmerrie in de 59e minuut naar 5-0. De jonge invaller Silas Brosens maakte er koud in het veld vervolgens 6-0 van.
Dosko onderging een zwanenzang. Precies of alles wat Wortel deed lukte en alles wat Dosko deed mislukte. Toch bleven de groenen op zoek gaan naar een eerredder, maar een schot van Lander Huygen werd knap gepareerd door de jonge thuisdoelman.
Eindstand 6-0. Van een pandoering gesproken. Tel erbij op dat de concurrenten maar punten blijven behalen en het degradatiespook begint al rond te waren in het enclavedorp. Nog 8 wedstrijden te gaan en dus nog 8 kansen op eerherstel en om punten te behalen. Eerstvolgende kans: zaterdag 12 maart aanstaande als Nieuwmoer met een supportersbus op bezoek komt. Na een 6 op 6 heeft Nieuwmoer het degradatiejuk even van zich afgeschud. Afgelopen weekend wonnen ze zelfs van de nog ongeslagen koploper White Star. Geen kat om zonder handschoenen aan te pakken.
Warme oproep aan alle supporters om de groenen aan te komen moedigen aan de Molenbaan. De bal zal zaterdag rollen vanaf 19.30u. Supporters op post!