Datum

5 februari 2022 19:30

Accommodatie

Onbekend

Dosko ontving afgelopen zaterdag kopploeg Beekhoek aan de Molenbaan. De groenen misten wel wat basisklanten voor deze opdracht door schorsingen of quarantaines. Desalniettemin werd er niet verloren, en dat terwijl Dosko een minuut voor tijd nog 0-2 achter stond.
De wedstrijdbal werd geschonken door Tom Huyben Electriciteitswerken. Door de schorsingen van Youri Smits, Imad Kharichef en Bram Lenaerts en daarbij opgeteld enkele quarantaines waren er wat personele problemen. U15-spelers Joonas Bolckmans en Alexander van Mierop waren bereid om op de bank plaats te nemen. Toch kon trainer Stijn Laurijssen een op papier degelijke opstelling formeren. Al was op voorhand geweten dat zonder Bram en Imad, op Sint Jozef nog de beide doelpuntenmakers, toch wat aan creativiteit was ingeboet.
Het was dan ook niet verwonderlijk dat het vooral Beekhoek was dat de bal vloeiend rondspeelde. Een goed gestructureerd Dosko ving de bezoekers echter secuur op. Er werden in de eerste helft weinig tot geen kansen weggegeven. Wel een resem aan corners, en die bleken telkens levensgevaarlijk. Voor rust wist Beekhoek twee keer uit een corner te scoren. In de 16e minuut was het de lange Maarten Vangeel die volledig ongehinderd kon binnenkoppen. Ook Joy Vervoort, in de heenronde al goed voor 2 goalen tegen Dosko, kopte een hoekschop binnen.
Dat Dosko het spel niet maakte betekende niet dat het geen gevaar stichtte. In de eerste helft bereikte Bob d’Hondt al combinerend met Lander Huygen 3 keer de achterlijn; een prima statistiek voor een linksback. Zijn ogenschijnlijk goede voorzetten bereikten evenwel geen ontvanger.
In de tweede helft onderlijnde Lander Huygen zijn ijzersterke wedstrijd bijna met een wereldgoal. Hij streepte een vrije trap van 30 meter met veel bravoure snoeihard tegen de onderkant van de lat. Op 2 millimeter na was dit het doelpunt van het jaar. Maar het bracht Dosko dus niet terug in de wedstrijd.
Gaandeweg de wedstrijd volgde nam Dosko meer risico’s; het leverde vooral grote kansen op voor Beekhoek. Met kunst-en vliegwerk wist Johan Hereijgers erger te voorkomen. De doelman lijkt in de vorm van zijn leven te verkeren en dat weten die van Beekhoek nu ook.
Aan strijd was er weer geen gebrek. Ondanks de schier uitzichtloze 0-2 stand op het scorebord bleven de Haneveer Boys ervoor gaan. In de 89e minuut kreeg ook de Dosko-aanhang weer hoop toen centrale verdediger Tico Wall een afgeweken corner binnen trapte.
Dosko schakelde voor in de laatste minuut plus blessuretijd een extra tandje bij. Beekhoek raakte er duidelijk van in paniek. Een lange bal werd door Tomasz Taciak verlengd tot bij de opgekomen Jan Aerts. De korte hoek lag open, maar Jan besloot gehaast in het zijnet.
In de 92e minuut werd een aanval van Dosko door een verdediger richting de doelman gedevieerd. De doelman nam de bal in zijn handen en de arbiter oordeelde dat dit foutief was, want een terugspeelbal. Dit tot ontzetting van de thuisploeg; terugspeelballen die door een keeper worden gepakt worden doorgaans bestempeld als “niet bewust” en dus niet bestraft. Hoe hard de bezoekers ook reclameerden: Dosko kreeg nog een buitenkans op een gelijkmaker. Al was het vanuit een moeilijke hoek. Trainer Stijn Laurijssen maande Robertico “Tico” Wall aan om de bal naar de goal te trappen. Onze ex-international van Curacao schoof de bal laag tussen een woud van benen in het net: 2-2. Dosko spelers en publiek uitzinnig van vreugde.
Er volgde nog een allerlaatste minuut blessuretijd; daarin lukte zowaar bijna nog onze versie van het Mirakel van Vitosha Sofia. Tomasz Taciak ontsnapte namelijk over rechts en er stonden twee man voor goal vrij om binnen te tikken. De bal belandde echter achter deze spelers; Lander Huygen probeerde er uit stilstand nog iets van te maken maar zonder succes.
Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een overwinning niet verdiend geweest was; een gelijkspel was al gevleid genoeg. Het puntje en de morele opsteker zijn voor Dosko welkom in volle degradatiestrijd.
Volgende week zaterdag speelt Dosko een derby te Ravels tegen Flandria, opnieuw een ploeg uit de bovenste regionen. Een bijzonder duel aangezien we er vele ex-Doskospelers treffen, met name Buyckx, Vrancken en Daelemans (de Gromov is geschorst).
De Haneveer Boys kunnen uw support daarbij goed gebruiken. Vandaar de warme oproep: