Datum

25 september 2021 19:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag kwam Sint Jozef Rijkevorsel op bezoek in Baarle-Hertog. Een wedstrijd tussen twee ploegen die een overwinning wel konden gebruiken. Het beloofde een spannende voetbalavond te worden. De vele toeschouwers kregen wat betreft spanning en strijd waar voor hun geld.

De wedstrijdbal, die werd gesponsord door Apotheek Brughmans en door Tafel Ronde 195, was nog maar net mee afgetrapt of Dosko nam het heft in handen. Het middenveld werd in handen genomen onder aanvoering van de vorige week afwezige Max van Poppel. Tel daarbij de actieradius op van Yassine El Hamouchi en Sint Jozef had het meteen lastig. Na 10 minuten dribbelde Yassine de 16 in, draaide 3 tegenstanders zot en werd foutief afgestopt: de arbiter wees naar de penaltystip. Yassine mocht zelf vanaf 11 meter aanleggen. De trap die volgde was waarschijnlijk de slechtst getrapte penalty in de 75-jarige geschiedenis van de club. Keeper Robbe Mollen moest zelfs geen moeite doen om deze te stoppen.
In de eerstvolgende tegenaanval ontzette keeper Johan Hereijgers een voorzet vanaf rechts; de bal kwam recht in de voeten van Tom Hanssens die overtuigend afstrafte: 0-1. Van een mokerslag gesproken. Tot dan toe speelde Dosko de bezoekers helemaal weg, maar keek het uit het niets tegen een achterstand aan.
De Haneveer Boys reageerden desondanks goed op deze tegenslag en ging op zoek naar een snelle gelijkmaker. Deze kwam er in de 25 minuut. Spits Tomasz Taciak werd rechts de box in gestuurd en schoot in de draai met volle overtuiging de bal in de verre hoek: 1-1.
Tot aan de rust bleef Dosko het spel dicteren. In deze fase hadden er nog doelpunten kunnen (of beter: moeten) vallen. Maar keeper Robbe Mollen was heel attent bij een rebound van Tomasz Taciak. Ook via Bram Lenaerts kwam Dosko dicht bij een doelpunt, maar de netten bolden niet.
Het leek er na rust op dat er wat krachten bij Dosko waren weggevloeid. De echte overhand van in de eerste helft was er niet meer. Voetballend gezien werd de wedstrijd minder en tegelijk ook veel harder. Arbiter Rien Hoeyberghs had geen makkelijke wedstrijd om te leiden. Om de boel in de hand  te houden besloot hij om kwistig gele kaarten uit te delen. Dit op nadrukkelijk verzoek van de constant reclamerende bezoekers. Niet slim van onze benjamin Hervé Kone om juist in deze fase twee keer hard in te grijpen. Hij kreeg twee maal geel op vijf minuten tijd en mocht gaan douchen. Dosko moest plots met 10 man verder; de geplande missie om 3 punten te behalen werd zo een pak moeilijker.
Toch bleef Dosko, ondanks met 10, op zoek gaan naar de voorsprong. Hierdoor ontstonden er wel ruimtes en moesten de groene verdedigers bij momenten alle zeilen bijzetten. Net op dat moment haalde Sint Jozef topspeler Roy van der Linden van de bank. Hij stond nog maar 10 minuten op het veld en besloot zijn klasse te etaleren. Vanop 20 meter speelde hij zich vrij en haalde verwoestend uit in de korte hoek. Onverdedigbaar en voor de keeper onhoudbaar.
Nog 7 minuten te gaan en de 10 overgebleven groenen leeuwen zetten alles op alles om een zure, onverdiende nederlaag te voorkomen. Het Dosko-publiek veerde vlak voor tijd op toen Bram Lenaerts Max van Poppel bediende met een hakbal. Max haalde verwoestend uit maar de bal werd in extremis door doelman Mollen tegen de lat getikt.
Ver in de blessuretijd werd de gretig ingevallen Steve Houtmeyers nog maar eens richting de achterlijn gestuurd. Zijn voorzet was van grote klasse; de bal landde aan de tweede paal waar de kleinste man van het veld, Bram Lenaerts, overtuigend de bal in het net kopte. 2-2. Van een opluchting gesproken.
Ook Sint Jozef kreeg nog een uitsluiting na tweede geel van Daan Roskams. Maar aan de stand veranderde er niets meer.
Gemengde gevoelens achteraf in de Dosko-kantine. Opluchting en teleurstelling tegelijk. Maar toch ook hoopgevende gevoelens. De Haneveer Boys toonden zich een team dat in moeilijke omstandigheden kei hard voor elkaar knokt. Met dit elan in de ploeg gaan er ongetwijfeld overwinningen komen.
Wellicht volgende week al op het kleine veld van Beekhoek. Dosko speelt er op zondag, de 3e oktober om 15u aan de Broekstraat in Geel. Supporters op post!