Memorial Ad Haneveer

KVV Dosko

3 - 3

K. Nieuwmoer FC

19'
R. de Meyer (intikker)
43'
R. de Meyer
46'
Lorenz Goossens (afstandschot)
52'
64'
N. Francken
65'
R. de Meyer (intikker)
73'
J. Samiky (penalty)
85'
M. Sebrechts
88'
Y. Vanthillo
Tom Stoffelen (afstandschot)
89'

Competitie

3A

Datum

26 september 2020 19:30

Accommodatie

Sportpark KVV Dosko

Afgelopen zaterdagavond speelde Dosko voor het eerst een competitiematch op eigen veld sinds het overlijden van voorzitter Ad Haneveer. De club en de supporters maakten van de gelegenheid gebruik om Ad te eren met diverse eerbetonen. Er waren daarom veel belangstellenden aanwezig op de Molenbaan. Dit alles binnen de voorgeschreven huidige Corona-normen.

Om 19u verwelkomde voorzitter ad interim Michel Bolckmans de familie van Ad alsook de overige aanwezigen. Mark Vermeulen probeerde vervolgens in een speech te verwoorden wat Ad voor de club betekend heeft en hoezeer hij wordt gemist. De vrouw van Ad, Lisette, kreeg enkele aandenken overhandigd uit naam van achtereenvolgens de supporters, de spelersgroep en de club. Ook Marc Haneveer sprak de aanwezigen toe met een mooie ode aan zijn vader.

Om half 8 ging aan de wedstrijd een minuut stilte vooraf. Op dat moment onthulden een groep supporters op de tribune een Haneveer Boys-spandoek. Dit spandoek is ontworpen door Grèfix Design, waarvoor dank. Deze onthulling ging gepaard met indrukwekkend siervuurwerk, gesponsord door Vuurwerk Loots, waarvoor dank. De groene rookmassa die opsteeg was ongetwijfeld tot ver buiten de Molenbaan te zien.

Als de rook wat was opgeklaard werd de match Dosko-Nieuwmoer aangevat met een matchbal gesponsord door Dirk Leonidas en Select HR. Het was voor het eerst in de clubgeschiedenis dat Dosko de ploeg uit Nieuwmoer ontving in competitieverband. Ten opzichte van vorige week ontbrak Robbe Borgmans (geschorst) en Robin van Bijnen (geblesseerd), waardoor trainer Gunther Loyens wat verschuivingen deed.

Het was wat zoeken voor Dosko in de gebruikelijke studieronde. Er leek geen vuiltje aan de lucht toen een bezoekende speler de bal in de 19 e minuut opraapte op de middellijn. Over hun linkse kant kon Nieuwmoer vrij simpel de passage naar de grote baklijn maken, alwaar met een steekbal de Dosko-verdediging werd opgereten als een mes in een pakje boter. Johan Hereijgers kon de inzet van de spits nog wel keren, maar Robbe de Meyer was attent gevolgd en tikte de 0-1 binnen. Aan de overzijde scoorde Dosko-spits Tomasz Taciak ook bijna uit een rebound. Hij was tevens aan de eerste paal een keer dicht bij een treffer na een voorzet van Jason de Jong. Maar het net bolde niet en zo ging met rusten met een 0-1 stand.

Trainer Gunther Loyens vermaande zijn troepen in de rust kennelijk, want de Haneveer Boys kwamen met volle spirit uit de kleedkamer. De tweede helft was nog maar net bezig of Tomasz Taciak maakte gelijk met een overtuigende wreeftrap. Niet veel later kwamen de groenen zelfs op voorsprong. De opgekomen verdedigende middenvelder Lorenz Goosens waande zich Vincent Kompany in de kampioensmatch van Manchester City en dacht “ik zal eens uithalen”. Zijn pegel ging onderkant lat binnen: 2-1. Wereldgoal!

Dosko op rozen en even later was dit voor verdediger Nick Franken reden om Tomasz Taciak te torpederen. De sterk leidende arbiter Schenkels was onverbiddelijk: rode kaart. Tegen 10 man zal Dosko de match toch wel op slot gooien? Verkeerd gedacht. Vlak na de rode kaart stond het zelfs 2-2. Nederlander Yoran de Bruijn ontsnapte nog maar eens over links; zijn schot werd van richting veranderd en Johan Hereijgers kon de bal met moeite keren. Het was nog maar eens Robbe de Meyer die attent volgde om tot scoren te komen.

Dosko had het niet onder de markt en gaf een vrije trap weg op een 20-tal meter. De zwabberbal die volgde werd door Johan Hereijgers tegen de onderkant lat verwerkt. De terugkerende bal kwam bij een Nieuwmoer-speler terecht, die vervolgens de lucht in werd gelanceerd door Jonas Frankefort: penalty. Deze werd onhoudbaar binnen getrapt door Antwerpenaar Jawad Samiky. Dosko op een 2-3 achterstand; het gaat toch niet gebeuren dat er verloren wordt met de Memorial Ad Haneveer? Dat mag zeker niet gebeuren, moet kapitein Jan Aerts gedacht hebben. Hij transformeerde zich tot een beest die over heel het veld oorlog maakte en hij spoorde zijn manschappen aan alles te geven en voor iedere centimeter te knokken. De gelijkmaker moest en zou er komen. Deze viel uiteindelijk; zij het rijkelijk laat in de wedstrijd. Linksback Tom Stoffelen ging zich ermee moeien in de vijandelijke 16 en haalde verwoestend uit: 3-3. Oef!

De talrijke toeschouwers haalden opgelucht adem. Dosko verdiende minstens een punt. Er werd als leeuwen gevochten; Jan Aerts en Wllem de Witte namen daarin het voortouw, maar er stond vooral een hechte, hardwerkende ploeg. Probleem is wel dat er veel te makkelijk goalen weggegeven worden. Als zoete broodjes worden er penalty’s cadeau gedaan; een slechte gewoonte die dringend moet worden afgeleerd om niet in de problemen te komen in deze sterke reeks.

Na de wedstrijd volgde nog een mooi eerbetoon: de Haneveer Boys toonden het Haneveer Boys- spandoek met daarop een afbeelding van Ad Haneveer aan de toeschouwers. Het applaus dat volgde was er voor Ad, maar ook voor de geleverde inzet van de spelers.

Volgende week worden de groenen ontvangen door FC de Kempen B. Deze jonge ploeg heeft ook nog maar één punt, maar oogstte al wel lof hun goede spel. De wedstrijd vangt aan om 15u, adres Prijsstraat 66, Tielen.

Supporters op post!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!