Ondermaats Dosko verliest in Tielen

KFC De Kempen TL 1 B

2 - 0

KVV Dosko

S. Govers (penalty)
36'
S. Govers
70'
S. Versmissen (intikker)
72'

Competitie

3A

Datum

4 oktober 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

Met slechts één punt op zak maakte Dosko de verplaatsing naar Tielen. Daar werden de groenen ontvangen door de jonge gasten van FC de Kempen B. Een weliswaar talentvolle ploeg. Toch was de opdracht duidelijk: deze wedstrijd moest gewonnen worden.

Trainer Gunther Loyens stelde dezelfde ploeg op als vorige week tegen Nieuwmoer. Logisch, aangezien deze 11 toen als leeuwen gestreden hebben en bij vlagen goed voetbal lieten zien. Meteen vanaf de aftrap werd duidelijk dat Dosko het niet gemakkelijk zou krijgen. De jonge mannen van de thuisploeg tikten de bal vakkundig rond. De thuisploeg wist zich versterkt door Eric Ngadano; hij speelt normaal met de A-ploeg in de nationale reeksen, maar moest na een quarantaine-periode ritme opdoen in de B-ploeg. Voor de jonge ploeg een welkome versterking, aangezien de sterke Ngadano een baken van rust is aan de bal.

Over rechts dook regelmatig de rappe en technisch vaardige Arne Nuyens op. Zo ook in de 36 e minuut toen hij Tom Stoffelen te snel af was en dankbaar over diens been viel. Dit was volgens de assistent-scheidsrechter juist binnen de grote baklijn: penalty. Alweer de 4 e penalty tegen dit seizoen in evenzoveel wedstrijden; als we dit gemiddelde aanhouden krijgen we dit seizoen 30 penalty’s tegen en ongetwijfeld een eervolle vermelding in het Guiness Book of Records. Kapitein Senne Govers legde aan vanaf 11 meter; keeper Johan Hereijgers koos de juiste hoek en wist de bal zelfs nog te raken. Maar de inzet was te hard en te zuiver getrapt om te kunnen keren: 1-0.

Niet veel later dook de werklustige spits Tomasz Taciak op in de vijandelijke 16. Ook hij werd dankbaar gevloerd en ook nu was de arbiter resoluut: penalty! Kapitein Jan Aerts mocht deze volgens afspraak nemen. Hij ging er kennelijk vanuit dat de keeper een hoek zou kiezen en trapte de bal slap door het midden. Geen probleem voor de doelman om deze op te rapen. Volgens de lijnrechter had de doelman echter te vroeg bewogen; Jan mocht de penalty hernemen. Nu besloot Jan toch maar een hoek te kiezen maar ook deze inzet was een prooi voor de slimme thuisdoelman. Samen met Jan zakte de hele ploeg en alle supporters door de grond. In plaats van met 1-1 ging Dosko rusten met een 1-0 achterstand. Toch wel een ander gegeven.

Net als vorige week kende Dosko een opflakkering na de rust, al was deze nu van korte duur. Lander Huygen, die eigenlijk niet echt goed in de wedstrijd zat, maakte een hele knappe actie in de 16. Hij legde hem panklaar terug voor de ingevallen linksback Robbe Borgmans. Deze benutte deze reuzenkans echter niet, maar besloot over met zijn mindere rechterbeen.

Cliché of niet: gaat die bal erin staat het 1-1 en is het een andere wedstrijd. Maar het werd dus geen andere wedstrijd; het werd een wedstrijd die volledig uit handen van Dosko glipte. Hoe langer de wedstrijd vorderde hoe grotere ruimtes er ontstonden en hoe dankbaarder de behendige mannekes van FC de Kempen er gebruik van maakten. Ze kregen kans na kans, maar afwerken is overduidelijk niet hun sterkste kant. Daarbij moet ook gezegd dat Johan Hereijgers er voor een stuk tussen zat. Hij weet zijn doel altijd perfect te verkleinen en heeft een fantastische voetreflex in 1-tegen-1-situaties. Johan was echter kansloos toen een vrijeschop aan de eerste paal werd binnengetikt door de 18- jarige Sepp Versmissen: 2-0. Voor het machteloze Dosko was het nu einde verhaal.

Met 1 op 12 is de conclusie dat Dosko de start volledig heeft gemist. Toch moet er nog niet gewanhoopt worden; het klassement ontwikkelt zich zo dat met je na een overwinning al meteen weer tussen de mensen staat. Aanstaande zaterdag een nieuwe ronde, met nieuwe kansen. Dan komt Beekhoek op bezoek; weliswaar een veelgetipte titelkandidaat. De Haneveer Boys kunnen dus wel wat support gebruiken. Dat de wedstrijdbal gesponsord wordt door Isolatie Outlet en Tabarin zal alvast helpen.

Dus voor zaterdag 10 oktober, 19.30u is het aloude devies van kracht:

Supporters op post!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!