Dosko haalt niks op Achterbroek

K. Achterbroek VV

3 - 0

KVV Dosko

T. Gilops (penalty)
35'
T. Gilops (penalty)
44'
L. van Gestel (schot)
81'

Competitie

3A

Datum

20 september 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zondag maakten de groenen de verplaatsing naar Achterbroek. Op het moeilijk te vinden kunstgrasveld liet Dosko een ander gezicht zien dan een week eerder op Poederlee. Het leverde evenwel geen punten op. Na 90 minuten stond er een harde 3-0 op het scorebord.

Trainer Gunther Loyens maakte één wijziging aan de ploeg; met Deus Hakizimana startte er een extra aanvaller wat ten koste ging van middenvelder Jonas Frankefort. Dit in een poging meer afspeelmogelijkheden te creëren en meer voetbal in de ploeg te krijgen. In het eerste kwartier was het nog aftasten voor de groenen; ze waren vooral aangewezen op achter de bal aanlopen. Achterbroek, dat vorig seizoen nog in tweede provinciaal stond, speelde de bal soepel rond op het vlakke kunstgrasveld.

Na dit moeizame kwartier kreeg Dosko meer controle over de wedstrijd en legden de Haneveer Boys enkele mooie aanvallen op de mat. Net in deze fase kwam Dosko op achterstand. Aan de tweede paal liep linksback Robbe Borgmans een ongevaarlijke aanvaller ietwat ongelukkig omver. De jonge arbiter had een hard verdict: penalty. Vanaf 11 meter bleek scoren voor Tom Gilops een koud kunstje: 1-0. Niet veel later ging Jan Aerts onder een diepe bal door. Zijn kameraad in de centrale verdediging, Robin van Bijnen, deed een ultieme poging om doelgevaar te voorkomen. Daarbij miste hij de bal lanceerde hij de aanvaller in de lucht; wederom penalty. Wederom geen probleem voor de ijzig koele Tom Gilops: 2-0. Dosko rechte de ruggen en ging op zoek naar een aansluitingstreffer. Lander Huygen kreeg een mooie doelpunten maar zijn overhoeks schot miste kracht.

Ook na de rust een bleef Dosko ervoor gaan. Middenvelders Lorenz Goossens en Willem de Witte streden als leeuwen. Jason de Jong en Lander Huygen zorgden voor creativiteit. Na een mooie combinatie wisten zij spits Tomasz Taciak te vinden op 11 meter. Tomasz legde terug op Lorenz Goossens maar zijn schot miste kracht. Het schot dat Lander Huygen iets later produceerde was wel aan volle kracht. De thuisdoelman wist deze toch heel knap klemvast te pakken. Met een half uur te spelen pakte Robbe Borgmans weeral ongelukkig zijn tweede gele kaart. Met tien man was het voor Dosko eigenlijk een onbegonnen zaak. Toch bleven de groenen strijden als leeuwen. Er ontstond regelmatig ruimte voor een tegenaanval van de thuisploeg; doelman Johan Hereijgers was gelukkig in topvorm. Vooral in 1-tegen-1-situaties is hij uitmuntend. Toch kon hij de 3-0 van de voet van Lander van Gestel niet voorkomen.

Harde cijfers, maar de talrijk meegereisde Dosko-supporters zagen eindelijk een ploeg aan het werk waar ze trots op kunnen zijn. De Dosko-clan kijkt vol vertrouwen uit naar de eerste thuismatch, aanstaande zaterdagavond tegen Nieuwmoer. De extra supporters die komen voor de Memorial Ad Haneveer zullen ongetwijfeld een steun in de rug geven. De wedstrijdbal wordt gesponsord door Select HR en Dirk Leonidas.

Supporters op post!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!